Türk Metal Kdz. Ereğli Şubesi

KÖLE İŞÇİLİĞE KARŞI 14 BİN 700 İMZA…

KÖLE İŞÇİLİĞE KARŞI 14 BİN 700 İMZA…
REKLAM ALANI

Hükümetin, “kiralık işçilik’ olarak nitelendirilen,  “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”na tepki amaçlı Türk-İş tarafından 81 İl’de başlatılan imza kampanyasına Türk Metal üyeleri sessiz kalmadı.

Türk Metal Şubemizce, Erdemir, Ersem ve Tat Metal’deki çalışanlarımız ile ailelerinden oluşan 14 bin 700 imza, Şube yöneticilerimiz tarafından Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye teslim edildi.

Şube Sekreterimiz Yakup Yılmaz, Şube Eğitim Sekreterimiz Mehmet Karakaya ve Şube denetleme Kurulu Üyemiz Binzet Elmadağ, 4 Mart 2016 tarihinde ziyaret ettikleri Demirci’ye  imçaları teslim ederken, yaşatılmak istenilen olumsuzluğa duyarsız kalınmayacağı vurgusu yaptılar.

REKLAM ALANI

Kiralık işçiliği getirecek olan ve 8 Şubat 2016’da yasa teklifi olarak Meclis’e sunulan “İş Kanunu İle Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” özel istihdam büroları aracılığı ile kiralık işçilik adı altında modern köleliği getirecek ve kadrolu çalışma, kıdem tazminatı, sendikalaşma, mesai, izin, emeklilik gibi temel işçi haklarını bitirecek olan sistemde; güvencesiz, sendikasız, düşük ücretle ve her türlü haktan mahrum bir şekilde çalışma düzeni öngörülüyor.

IMZALARGMIS040320161

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.