İŞE GİDİŞTE SERVİS SIKINTISI


Sendikamız üyesi Erdemir işçileri, 2 Aralık tarihinde iş yerlerine servisle gitme eylemi gerçekleştirdi.
08.30-16.30 mesaisine gidecek üyelerimiz, özel araçları yerine sosyal hakları olan servis araçları ile iş yerlerine gitmeyi tercih edince, servis aracı sıkıntısı yaşandı.
Üyelerimizin, işveren kanadının saat ücretlerine 68 kuruş zam önerisine karşı gösterdikleri tepkide servis aracı yeterli olmayınca, aynı araçlar ikinci kez servis yapmak durumunda kaldı.
Ancak, bu aksaklık nedeniyle işçiler, iş yerlerine 30-45 dakika gecikmeli ulaşabildi.
Türk Metal Şube Başkanımız Metin Ercan, işveren kanadının tutumu karşısında işçinin sendika çatısı altında daha da kenetlendiğini belirterek, “hak arama mücadelesinde yasal her türlü tepkimizi ortaya koymayı sürdüreceğiz. Alınan grev kararı da genel merkezimizin belirleyeceği tarih itibariyle uygulanacak. Ancak, biz yine de sözleşmenin masa başında tamamlanmasından yana duruşumuzu sürdürüyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.