Türk Metal Kdz. Ereğli Şubesi

Türk Metal Hakkında

Genel Başkanımız Pevrul KAVLAK

HEP BİRLİKTE GÜZEL GÜNLERE YÜRÜYORUZ…

 3-4-5 Nisan 2009 tarihlerinde buruk ve hüzünlü bir atmosferde, ama metal işçilerinin hak ve çıkarlarını geliştirme konusundaki geleneksel davamıza inançla ve kararlılıkla sarılarak gerçekleştirdiğimiz 13. Genel Kurulumuz başarı ile sonuçlandı. Genel Yönetim Kurulumuz yaptığı ilk açıklamada ekonomik bakımdan ülkemizin içinde bulunduğu şu sıkıntılı süreçte metal işçilerinin yüreklerine su serpen şu görüşlere yer verdi:

 “Genel Kurulumuz sonucunda işbaşına gelen yeni ekibimiz için öncelikli hedef, metal işçilerinin istihdam güvencesini sağlamak ve korumak olacaktır. Bütün metal işçilerinin hak ve çıkarlarını korumak konusunda önceliğin Türk Metal üyelerinde olduğu bilinmelidir.

 Türk Metal Sendikası Merkez Yöneticileri,  metal işçilerinin temsilcisi olduğunu unutmadan, metal işçilerinin yaşam koşullarına paralel bir sendikacı duruşuyla her zaman hizmetinizde olacaktır. Makamların ve mevkilerin geçici olduğu düşüncesinden hareket ile bizler, metal işçilerinin hak ve çıkarları konusunda bugüne kadar Genel Başkanımız Mustafa Özbek’in taşıdığı bayrağı daha da yükseklere çıkarma azmindeyiz. Bu konuda asla ve asla şüpheniz olmasın…

 Bizler, gerek ücret, gerekse sosyal haklar konusunda ama daha da önemlisi istihdam konusunda üyelerimizin standartların altına düşmemesini kendimize temel hedef yapacağız. Sendikal performansımızı, üyelerimize,  üyelerimizin eş ve çocuklarına götüreceğimiz sosyal ve kültürel hizmetler ile donatarak, metal işçilerinin içindeki yaşama arzusunu körükleyeceğiz.

 Bu çerçevede ilk sosyal hizmetimiz, sizlerin koşullarına uygun bir konaklama ücret ile Didim’deki Büyük Anadolu Oteli’nden yararlanmanız olacaktır. Bu tesis, sadece ve sadece üyelerimize eş ve çocuklarına hizmet verecektir.

 Bunun yanı sıra diğer eğitsel faaliyetlerimiz ile üyelerimizin kültürel bakımdan daha da gelişmesini sağlayacak projelerimizi en yakın zamanda hayata geçireceğiz.

 Bugün metal işkolundaki birçok işyerinin küresel ekonomik daralmadan etkilenerek içine düştüğü bunalımdan çıkması için sendika olarak hazırladığımız ‘Ortayol Projesi’ ile üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu projenin ayrıntılarını konuşmak ve üzerinde tartışmak üzere hem temsilcilerimizle hem de işverenler ve temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Amacımız ve isteğimiz, fabrikaların bacasının tüttüğünü görmektir. Amacımız sizlerin içindeki ‘ Ne olacak bizim halimiz?’ sorusunun sizlere verdiği rahatsızlıktan sizleri, eş ve çocuklarını kurtarmaktır…

 Bize inanın..Biz size inanıyoruz…Tek yapmamız gereken, sendikamıza güvenmektir.Biz, bize duyulan güveni boşa çıkarmayacağız…Bundan Emin olun…”

 Hepinize hayırlı işler, eş ve çocuklarınızla birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu günler diliyoruz…

PEVRUL KAVLAK
GENEL BAŞKAN

 

GENEL YÖNETİM KURULU

Pevrul KAVLAK – Genel Başkan

1962 yılında Kırıkkale ‘ de doğdu. İlk, orta, lise ve M.K.E.K Çırak Okulunu Kırıkkale’de bitirdi. İş hayatına, 1979 yılında M.K.E.K Silah ve Tüfek Fabrikasi’nda başladı. 1991 yılında da Çerkezköy‘ de Profilo Telra Elektronik San. A.Ş de işbaşı yaptı.1992 yılında Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesine Şube Mali Sekreteri olarak seçildi. 5.olağan Genel Kurul’da Çerkezköy Şube Sekreterligi’ne seçildi. 16 Ağustos 1999 6.Olagan Genel Kurul’da Çerkezköy Şube Baskanlıgı’ na seçildi. 26-28 Nisan 2002 de yapılan 11. Olağan Genel Kurul’da Genel Sekreterlik görevine seçildi.2-4 Aralik 2005′de 12. Olagan Genel Kurul’da Genel Başkan Yardimcılığı görevine seçildi.13. Olağan Genel Kurul’da 3-5 Nisan 2009′de Genel Başkanlık görevine seçildi.7 Haziran 2010′da Türk-İş Genel Sekreterliği görevine seçildi ve 10 Mart 2011 tarihinde Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.Halen bu görevleri yürüten Pevrul KAVLAK evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Muharrem ASLIYÜCE – Genel Başkan Yardımcısı

1964 yilinda Kirikkale’de dogdu..Ilk ve Ortaögrenimini burada tamamladiktan sonra Istanbul’a yerlesti. 1978′ de çalisma hayatina basladi. Çesitli fabrikalarda çalistiktan sonra 1984 yilinda Askere gitti. Askerlik dönüsü bir yil yurt disinda çalisti. Yurda döndükten sonra yine metal sanayinde çesitli fabrikalarda elektrikçi olarak çalisti. 1993 yilinda Istanbul Anadolu Yakasi Subesinin 2. Olagan Genel Kurulunda Sube Teskilatlandirma Sekreteri olarak profesyonel Sendikaciliga basladi. 1997 yilinda ayni subenin 3. Olagan Genel Kurulunda Sube Sekreterligine seçildi. 1998 yilinda sube baskanligi görevine getirildi.2002 yilinda Genel Merkez 11. Olagan Genel Kurulunda Genel Teskilatlandirma Sekreterligine seçildi. 2003.yilinda bu görevinden ayrilarak Pendik subesinin kurulusunda mütesebbis heyet baskanligina atandi. 3 Agustos 2003 tarihinde yapilan Pendik Subesi 1. Olagan Genel Kurulunda Sube baskanligina seçildi. 2-4 Aralik 2005 tarihinde 12. Olagan Genel Kurul’da Genel Merkez Genel Sekreterligine seçildi. 3-5 Nisan 2009 tarihinde yapılan Genel Merkez 13. Olağan Genel Kurulunda Genel Sekreterlik görevine yeniden seçildi.  Halen bu görevi sürdürmekte olup. Evli ve 2 çocuk babasidir.

Süleyman YILDIRIM –  Genel Başkan Yardımcısı

26.01.1968 İzmir ili Torbalı ilçesi Çaybaşı beldesinde doğdu. Eğitimini bitirdikten sonra askerliğini de tamamladı. 01.08.1990 yılında BMC işyerinde iş başı yaptı.1997 yılında Türk Metal Sendikası işyeri temsilcisi,1999 yılında baş temsilci yardımcısı, 2001 yılında işyeri baştemsilci ve yönetim kurulu üyesi seçildi.

2006 yılının Aralık ayında Türk Metal Sendikası İzmir Şube Sekreteri oldu. 28 Aralık 2008 tarihinde tarihinden itibaren Türk Metal Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanlığı görevine getirildi.15-16-17 Haziran  2012 tarihlerindeki 14. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Süleyman YILDIRIM evli ve 2 çocuk babasıdır.

MESUT GEZER – Genel Başkan Yardımcısı

24.09.1969 Bursa’da doğdu. Liseyi Açık Öğretim Lisesi Sosyal Bilimler alanından tamamladı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1990 yılında Tofaş A.Ş. Mekanik Atölyesinde tornacı olarak işe başladı. 1995 yılında delege oldu. 1998 yılında Tofaş A.Ş. işyeri temsilciliğine başladı. Şube yönetim kurulunda da asıl üye olarak görev aldı. 2001 yılında Mekanik Atölye Tofaş A.Ş. işyerinden ayrılınca Powertrain Ltd. Şti. İşyerinde baş temsilci olarak görevine devam etti. 19.02.2007 tarihinde Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şubesine Şube Başkanı olarak atandı. 3 Nolu Şubenin 26.05.2007 tarihinde 1. Olağan Genel Kurulunda ve  09.04.2011 tarihinde yapılan 2. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığı görevi devam etti. 15-16-17 Haziran 2012 tarihinde yapılan 14.Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Mesut Gezer, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

YÜCEL YÜCEL – Genel Sekreter

06.04.1970 tarihinde Kırıkkale’de doğdu. Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü mezunu. 1990 yılında askerliğini tamamladı. 1992 yılında Çerkezköy Volkswagen Elektrik Sistemleri AŞ’de işçi olarak işbaşı yaptı. Aynı yıl içerisinde işyeri temsilciliğine atandı. Volkswagen AŞ’de 10 yıl temsilcilik görevi yaptı. 2002 yılında Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına getirildi.

11 Haziran 2005 tarihindeki 2. Genel Kurulda, 04.01.2009 tarihindeki 3. Genel Kurulunda,  24.03.2012 tarihlerinde yapılan 4. Genel Kurullarında 4. kez üst üste şube başkanlığı görevine seçildi. 15-16-17 Haziran 2012 14. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Sekreterlik görevine seçildi. Yücel Yücel evli ve 2 çocuk babasıdır.

İSMAİL DURSUN – Genel Mali Sekreter

1960 Yılında Tekirdağ ili Malkara Kazası Gözsüz köyünde doğmuştur.1965 Yılında Bursa’ya göç etmiştir.1974 Yılında İpeker Tekstil Boya Fabrikası’nda işçi olarak başlamış olup değişik işyerlerinde çalıştıktan sonra 1987 Yılında Oyak Renault Oto Fabrikası’nda işe başlamıştır.1990 Yılında işyeri temsilcisi seçilerek göreve başlamış,üç ay sonra Baştemsilci Yardımcısı olup,1998 Yılı Nisan’ında Baştemsilci olmuştur.1999 Yılında Olağanüstü Genel Kurulla Bursa 1 Nolu Şube Başkanı olmuştur.Otuz ay görev yaptıkdan sonra 2005 tarihinde 5.Olağan Genel Kurulda Tekrar Başkan Seçilen İsmail Dursun ,3-4 Aralık 2005 Yılında Genel Merkezin 12. Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu 1.Yedek üye seçilmiştir.24.10.2007 tarihinde Genel Teşkilatlandırma sekreterinin istifası nedeniyle boşalan bu göreve getirilmiştir.13. Olağan Genel Kurul’da 3-5 Nisan 2009′de Genel Teşkilatlandırma Sekreterlik görevine seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

TARİHÇE

 Türk Metal Sendikası, 10 Temmuz 1963 tarihinde Türkiye Metal İş Federasyonu adıyla kurulmuştur. Ancak Türkiye’de Milli Tip Sendikacılık yapısal anlamda Türk sendikacılığına damgasını vurduktan sonra, 16-17 Kasım 1973 tarihinde yapılan 6. Genel Kurulu sırasında Türkiye Metal İş Federasyonunun tüzel kişiliğine son verilmiş ve adı Türk Metal Sendikası olarak sendikal literatüre geçmiştir.

Türk Metal Sendikası, Türkiye’de sanayinin bugünlere gelmesinde endüstri ilişkilerindeki pozitif yaklaşımıyla önemli ölçüde pay sahibidir. Bu anlayışın is çevrelerine verdiği güven ve itimadın katkısıyla kuruluş günlerinde 15 bin civarında olan üye sayısını bugün 320 bine çıkarmıştır.

Sendikal amacını Üretmek, Kazanmak, Kazandırmak İstiyoruz anlayışıyla özetleyen Türk Metal, otomotiv, beyaz eşya, elektronik, demir çelik ve yan sanayi de bir çok önemli işyerinde yetkili sendika olarak faaliyetini sürdürmektedir.

2000 Yılı başından bu yana işkolundaki partneri olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile ilk defa Ortak Eğitim Projesi adıyla dev bir eğitim hamlesini başlatan Türk Metal, bu proje kapsamında 45 bin isçiyi sendikal ilişkiler,ulusal dış politika ve Atatürkçülük,Uzlaşma Teknikleri,Küresel Gelişmeler,Türkiye ve Avrasya Gerçeği,İnsan İlişkileri ve İletişim,İş Hukuku ve Toplam Kalite Yönetimi Konularında eğitimden geçirilmiş ve bu eğitimler aralıksız devam etmektedir.

1995 yılında isçi çocukları için bir üniversite projesini hayata geçirmek isteyen Türk Metal Sendikası’nın bu projesi yasal engellere ve bürokrasiye takılarak ertelenmiş ve üniversite olarak faaliyete geçmesi planlanan tesisler, Büyük Anadolu Oteli adıyla hizmet vermeye başlamıştır.

Ayrıca İsçilerin çocuklarına daha iyi bir eğitim ve gelecek imkanı sağlamak amacıyla Metal Çocuk Arkadaş Kulübünü kuran ve faaliyete geçiren Türk Metal, başlattığı İsçi Çocukları Dünya Turunda projesi kapsamında  ilk olarak isçi çocuklarını diğer dünya ülkeleriyle ve çocuklarıyla tanıştıran sendika olmuştur. Türk Metal Sendikası,faaliyetleri ve ilk sayılacak örnek girişimleriyle bugün sendikal yasam içinde yer alan kuruluşların da sendikal anlayış ve yapılarını yeniden gözden geçirmelerine imkan sağlamıştır.

Toplu sözleşme düzeninde uzlaşma ve diyalog yanlısı tutumunu basari ve kazanımlarla nihayetlendiren Türk Metal, bugün Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş)’na bağlı sendikalar içinde en güçlü ve en büyük sendikalardan biri olarak tanımlanmaktadır.

2009 yılında 45. yılını dolduran Türk Metal’in Genel Başkanlığı’nı Pevrul Kavlak yapmaktadır.

Türk Metal’in Çerkezköy,Çayırova, İstanbul,İstanbul 1 Nolu, Istanbul Anadolu Yakasi, Gebze Dilovası,Gebze 1 nolu, Gemlik,Gölcük, Bursa Nilüfer, Bursa 2 No’lu, Bursa 3 nolu ,Bursa Osmangazi,Bolu, Sakarya, Eskişehir, Bozüyük, Manisa 1 Nolu, İzmir 1 Nolu,İzmir 2 Nolu, Aksaray 1 Nolu, Ankara 1 Nolu, Ankara 2 Nolu, Ankara 3 Nolu, Kayseri,Kırıkkale,İskenderun 1 Nolu,Biga 1 Nolu,Çankırı,Kocaeli ve Karadeniz Ereğli  olmak üzere 31 şubesi vardir.

 İLKELERİMİZ

  • Türk Metal Sendikasi, bir demokratik kitle örgütü olarak, Anayasanin hükümlerine bagli ve sadik bir kurulustur.
  • Türk Metal Sendikasi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlügü ve birligini savunur.
  • Türk Metal Sendikasi, korunmasi ve kollanmasina özen gösterdigi temel degerlerin basinda ‘Devlet’, ‘Millet’, ‘Demokrasi’ ve ‘Cumhuriyet’ gelir.
  • Türk Metal Sendikasi’nin amaci ve görevi, T ürkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Türk Milleti’ni, Atatürk Cumhuriyeti’ni ve Türk Demokrasisi’ni sartlar ne olursa olsun her zemin ve zamanda korumak,kollamak ve gelistirmektir.
  • Türk Metal, hür ve demokratik parlamenter rejimin savunucusu olup, laik ve sosyal bir hukuk devletinden yanadir.
  • T ürk Metal Sendikasi Uluslararasi anlamdaki sendikal iliskilerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk Milleti’ni küçük düsürücü, asagilayici ve yipratici her türlü egilim ve girisimin siddetle karsisinda yer alir.
  • Türk Metal Sendikasi, metal iskolunda çalisan bütün isçileri ‘sendikali isçi’ olmasini ana hedef olarak belirlemistir.
  • Türk Metal Sendikasi, her türlü yanlisliga, aldaticiliga ve teslimiyetçilige meydan vermeden sendikal isleyisinde uzlasma ve diyalogu hakim kilar.
  • Türk Metal Sendikasi, üyesi metal isçilerinin yasam standardini yükselten toplu sözlesmeler imzalamayi, bu sözlesmeleri imzalandigi sekliyle uygulamayi ve uygulatmayi esas amaç olarak benimser, savunur ve korur.
  • Türk Metal Sendikasi, üyeleri, üye esleri ve çocuklarinin saglikli, bilinçli, kültürlü ve egitimli bir birey olarak topluma ve ülkeye, daha yararli olmalarini saglayacak sosyal, kültürel ve sportif amaçli tesis ve yatirimlar yapar.
  • Türk Metal Sendikasi,üyeden alinan aidati , yine üyeye sosyal ve kültürel hizmet olarak iade etmeyi, üyelerine, üye eslerine ve çocuklarina karsi yerine getirilmesi gereken bir görev olarak kabul eder.
  • Türk Metal Sendikasi, sendikal yapisini, anlayis ve isleyisini demokrasinin kurum ve kurallarina sahip çikarak, ayni zamanda katilimcilik, paylasimcilik ve seffaflik gibi temel ilkeleri önemle gözeterek yürütür.
  • Türk Metal Sendikasi, üyelerini verimli ve kaliteli bir üretim anlayisina, saglikli ve güvenli is kosullarina, ülke standartlarinin altina düsmeyecek bir ücret yapisina kavusturur.
  • Türk Metal Sendikasi, sadece metal iskolunda degil, bütün iskollarinda sendikalasma önündeki engellerin kaldirilmasi için anayasa ve hukuk kurallari çerçevesinde mücadele eder.
  • Türk Metal Sendikasi, ücret adaletsizligi, gelir dengesizligi, vergi adaletsizligi, kayit disi ekonomi, isten çikarmalar, issizlik ve enflasyon gibi sosyal ve ekonomik boyutlu sorunlarla mücadele eder.
  • Türk Metal Sendikasi, siyasi kurum ve siyasetçilerle mesafeli bir iliskiyi gerektiren, siyasi partiler ve sendikalar arasinda bir ayirim ve imtiyaza meydan vermeyen ‘Bagimsiz Sendikacilik’ anlayisini savunur.
  • Türk Metal, bütün üyelerinin gerek kültürel gelisme gerekse sendikaya yeni üyeler kazandirmak yolunda çagdas içerikli egitim seminerlerine katilmalarini saglar.
  • Türk Metal, Türk Milleti’nin sosyal ve ekonomik anlamda huzurlu, baris içinde ve müreffeh bir toplum olmasi yolunda üzerine düsen her görevi yerine getirir.
  • Türk Metal Sendikasi, basta isçiler olmak üzere, memurlarin, emeklilerin, çiftçi, esnaf ve diger sosyal kesimlerin, sorunlarinin demokratik yollardan ve adaletli olarak çözüm bulmasi için olusturulacak dayanismalarin içinde yer alir.
  • Türk Metal Sendikasi, Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve siyasal anlamda zor sartlar içinde oldugu dönemlerde, isçi ve isveren taraflarinin karsilikli anlayis içinde sartlara uygun bir yaklasim göstermesinden ve çözüm üretmesinden yanadir.
  • Türk Metal Sendikasi, temel talebi Insana Sevgi, Emege Saygi olup,temel amaci “Üretmek, Kazanmak, Kazandirmak ”tir.
  • Türk Metal Sendikasi için, Türkiye’nin çikarlari, her zaman sendikal çikarlarin önünde yer alir.

 NEREDEN NEREYE… (Tıklayınız…!!!)